Google NLP API Aracı: İçeriğinizi Bir Sonraki Seviyeye Ulaştırın

Google NLP API Aracı: İçeriğinizi Bir Sonraki Seviyeye Ulaştırın

25 Ekim 2019'da Google , ABD'de İngilizce aramanın artık BERT adı verilen "doğal dil işleme (NLP) için sinir ağı tabanlı bir teknik" kullandığını resmen duyurdu.

Makaleyi mükemmel sayfa içi SEO ile optimize ettiğinize inanıyorsunuz, fakat sayfanızın bir milim ileri gitmediğini farkettiniz, bu kaç kez başınıza geldi? Bir çok zaman.

Özellikle yüksek kaliteli içerik talep eden nişlerde ve niş hakkında herhangi bir uzmanlık bilgisi olmayan yazarları işe alırsınız.

Başlığa (title), kalıcı bağlantıya (permalink), meta açıklamaya (meta description) ve başlıklara (headings) hedef anahtar kelimenizi koymanın garantili sonuçlar üreteceğini düşündüğünüz için başarısız olmuş olabilirsiniz. İstediğiniz sonuca ulaşmanıza yardımcı olabilecek bir araca ihtiyacınız var. Pek çok ücretsiz ve ücretli araç var, ancak kim Google'dan daha iyi bir araç yapabilir?

Google NLP API nedir?

Google, işletmelerin makine öğrenimi teknolojisini kullanarak yapılandırılmamış verilerden (unstructured data) bilgi elde etmeleri için Doğal Dil İşleme olarak bilinen güçlü bir araç oluşturmuştur.

İşletmeler, aracı e-postalar, sosyal medya ve sohbetler aracılığıyla müşterileri hakkında daha fazla bilgi edinmek için kullanıyor. Bu aracın Python kullanmaktan işlevleri yürütmeye ve uygulama komut dosyası API'sini kullanmaya kadar zahmetli olması gerektiğini düşünebilirsiniz, ancak öyle değil. Kullanımının kolay olduğunu göreceksiniz.

Üstelik Google'a çok büyük bir meblağ ödemenize gerek yok — onu ücretsiz olarak kullanabilirsiniz; Bu aracın gücünü hafife almamalısınız.

En iyi kısım? Bu araç, Google'ın arama algoritmalarında kullandığı teknolojiye dayanmaktadır.

Bu aracın güzelliği, yazdığınız içeriğin ilgili sektör ve niş için gerçekten optimize edildiği konusunda size güven verebilmesidir.

NLP API Aracı Neden Önemli?

Çünkü:

  • Pratik olarak uygulayabilirsiniz.
  • Ücretsizdir; diğer araçlarla ödeme yapmanız gerekir.
  • Araç niş ve kategoriyi söylediği için yazınıza güven oluşturur.


Ne kadar faydalı diye düşünebilirsiniz.

Bir örneğe bakalım. Diyelim ki sağlık alanında acemi bir yazarsınız. Müşterinizin "kilo verme ipuçları" hakkında bir makaleye ihtiyacı var. Genellikle ne yapardın?

İlk 5 sonucu açar, okur ve bazı web sitelerindeki ana başlıkları inceler ve belki de benzer benzersiz başlıklar oluştururdunuz.

Yukarıdaki makaleye dayanarak, sonunda aşağıdaki ifadeleri kullanan içerik yazarsınız:

  • Su iç
  • yumurta ye
  • Kahve içmek
  • yeşil çay iç
  • İlave şekeri azaltın

2.000'den fazla kelimeden oluşan bir parça oluşturmuş olsanız bile, Google bu tür içeriği yüksek kaliteli olarak değerlendirmeyecektir.

Neden?

Çünkü Google'a o nişin uzmanı olmadığınızın açık bir ipucunu vermişsiniz; sadece içeriğinizin kelime düzeyine bakarak anlayabilirler. Artı, farklı ve daha bilgilendirici ne söylediniz?

İşte niş hakkında bilgi sahibi olan bir doktorun tartışacağı şey:

  • Metabolizma
  • kalori
  • Protein
  • antioksidanlar
  • Yüksek kalorili içerikler
  • Kateşinler
  • Düşük kalorili diyetler
  • Glucomannan
  • 2 tip diyabet

Amacı anladınız mı?

Bir uzmanın, alanın şartlarını kullanma olasılığı daha yüksektir ve bu, alaka düzeyi oluşturur ve kullanıcılar ve Google arasında güven oluşturur.

 

İçeriğinizi Optimize Etmek İçin Google NLP API Aracı Nasıl Kullanılır?

Öyleyse başlayalım.

1. Adım: Doğru Anahtar Kelimeyi Bulun

İçeriğinizi hedeflemek için doğru anahtar kelimeyi bulmak çok önemlidir; aksi takdirde, Google'da kimsenin aramadığı içeriği yazarsınız.

Neden doğru anahtar kelimeyi söyledim?

Çünkü bir makale binden fazla anahtar kelime için sıralanabilir.

2. Adım: En İyi Derecede Web Sitesini Açın

Google, belirli bir anahtar kelime için web sitelerini sıralıyorsa, bu, sitenin birkaç iyi nedenden dolayı Google tarafından üst sıralarda yer almayı hak ettiği anlamına gelir.

Ayrıca, bir kelime öbeği için en yüksek kalitede içeriği sağlayabilecekleri ve çok sayıda geri bağlantıya sahip olabilecekleri anlamına gelir . Elbette diğer sıralama faktörleri de önemlidir: sitenin yaşı, sayfa hızı, mobil indeksleme, sosyal sinyaller vb.

Size bir sonraki adımı söylemeden önce, lütfen not edin — başlıklarını ve içeriklerini çalmak için üst düzey siteleri açmayacaksınız. Tamamen farklı bir şey yapacağız.

Google'da ilk sırada yer alan siteyi açın ve içeriği yukarıdan aşağıya kopyalayın. Şimdi Google Machine Learning teknolojisinden yararlanma zamanı.

3. Adım: Google Natural Language API'yi Kullanma

Google Natural Language'e gidin ve sıralamada bir numara olan siteden kopyaladığınız içeriği yapıştırın ve Analiz Et'i tıklayın .

İçeriği dört kategoriye ayırır:

Varlıklar

Varlık nedir? Google, onu "ayrı ve bağımsız varlığı olan bir şey" olarak tanımlar. Kişiler, kuruluşlar, sayı, tüketim malları ve diğer varlıklar ayrılacak ve makalenin tamamından parantez içinde saklanacaktır.

Duygu

Duygu bölümü, olumlu ve olumsuz olabilecek duygulara göre cümleleri ayırır. Belirli bir anahtar kelimenin öne çıkan snippet'ini kontrol etmek yararlıdır; ya Google olumlu cümleleri ya da olumsuz cümleleri sıralıyor. İşletmeler bunu müşterilerin web sitelerindeki yorumlarını analiz etmek için kullanır; olumlu ya da olumsuzdurlar.

Sözdizimi

Sözdizimi, cümlelerin ve yapılarının incelenmesidir ve bu bölümde her bir cümlenin sözdizimini bulacaksınız.

Kategoriler

İçeriğin kategorisi hakkında faydalı bilgiler sağlar. Kilo verme hakkında yazarsanız, içeriğinizin kilo verme kategorisine ait olduğunu söyleyecektir. Nasıl? Okumaya devam et.

4. Adım: Google Sayfa Çalışması

Şimdi, içeriği Google Natural Language Processing API Tool'dan Google E-tablonuza kopyalamanız gerekiyor.

Niş içinde önemli olduğunu düşündüğünüz ve Google'ın içeriğinizin otoritesi hakkında ipucu vermesine yardımcı olabilecek kelimeleri seçmeniz gerekir.

Niş hakkında hiçbir fikriniz yoksa, 0.00'den fazla belirginliği olan kelimeleri seçebilirsiniz.

ÖNEMLİ NOT: Yazdığınız içeriğin sıralamak istediğiniz nişi gösterdiğinden emin olun.

 

 

Google, yazdığınız niş hakkında içeriğinize olan Güveni size göstermiyorsa , içeriğinizin ifadesini, Google'ın sağladığı Güven nişine uygun olacak şekilde değiştirmeniz gerekir.

Duygu Analizi

Ayrıca üç renkte gösterilen Duygu'dan da yararlanabilirsiniz: gri, kırmızı ve yeşil. Yeşil, duygunun olumlu olduğunu, kırmızı, duygunun olumsuz olduğunu ve gri, nötr olduğunu gösterir.

İçerik oluştururken mükemmel cümleyi bulmanıza veya olası sorunlardan kaçınmanıza yardımcı olabilecek kırmızı ve yeşil cümlelere odaklanmalısınız.

Kırmızı ve yeşilin içerikle ilgili yararlı bilgiler aktardığını, ancak grinin herkesin bildiği ortak cümleyi gösterdiğini buldum.

5. Adım: İçeriği Bu Verilere Daya

 

Bu, içeriğinizi yapacak veya bozacak önemli bir adımdır.

Google'da zaten iyi sıralanan içerikten tüm önemli verileri topladınız. Optimize etmek için aşağıdaki adımları aklınızda bulundurun:

1. Niyet


İlk adım, optimize edeceğiniz anahtar kelimenin amacına bakmanız gerekir. Bir anahtar kelime ararsanız ve Google görselleri en üstte gösterirse, kullanıcıların genellikle görselleri istediğini gösterir.

Bir anahtar kelime ararsanız ve bir liste yazısı bulursanız, belki de çok daha iyi bir liste yazısı yazmanız gerekir.

Google sonuçlarına, ne gösterdiğine bakmanız ve ardından aynı kalıp için optimize etmeniz gerekir.

2. Daha Hızlı Yükleme

Evet, web siteniz daha hızlı yükleniyor olmalıdır. Bunu yalnızca Google bunun bir sıralama faktörü olduğunu söylediği için söylemiyorum. Bana hızın önemli olmasının başka bir nedenini söyleyebilir misiniz? Çünkü Pogo Sticking'de size yardımcı olursa.

Pogo Sticking nedir?

Kullanıcı blogunuzu ziyaret ettiğinde, başka bir bloga geri döndüğünde ve sizi tekrar ziyaret etmediğinde, bu, web sitenizin yeterince hızlı yüklenmediği veya çoğu durumda ihtiyaçlarını karşılamadığı anlamına gelebilir. Belki kullanıcıların istediği kaliteli içeriği sağlamadınız, belki de mobil cihazda göremediler.

Kullanıcıların aradıkları içeriği almak için diğer web sitelerini ziyaret etmelerine gerek kalmaması için web sitenizin hızlı olduğundan emin olmak için zıplamayı önlemenin bir yolu.

3. Anahtar Kelime Hedefleme

Şimdi hayati adım devreye giriyor: anahtar kelimeyi doğru yerlere yerleştirmek. Anahtar kelimenizi başlığa, H1'e, meta açıklamaya, gövdeye,etiketine, resim adlarına ve daha fazlasına koymanız gerekir.

Profesyonel İpucu:

Anahtar kelimeniz uzun bir kuyruksa, her zaman aynı sırayla yazmanıza gerek yoktur. Örneğin, uzun kuyruklu bir anahtar kelimeniz var: "SEO işletme için önemlidir." “İş dünyasında SEO önemlidir” yazabilirsiniz. veya "iş dünyasında SEO'nun önemi esastır."

Öğeleri anahtar kelimeyle kullanmadığınızdan emin olun. İçeriğinize mantıklı gelen doğal bir okuma stili verin.

4. Kolay URL'leri Kullanma

Google ve kullanıcılar için de yararlı olduğu için temiz URL yapısını unutmayın.

Nasıl?

Spam görünmeden sosyal medyada paylaşabilirsiniz. Bazı platformlarda kullanıcılar sadece resimsiz URL yapısını görebilirler.

5. Alternatif Etiketler

Alt etiketler, Google Görseller'de sıralama için gereklidir. Bir e-ticaret mağazanız varsa, resimlerinizi müşterilerin arayacağı terimlerle adlandırmak, Google Görseller'den ve Google aramadan daha fazla satış getirebilecek kaliteli trafik getirmeye yardımcı olabilir.

Neden? Çünkü Google, ürünleri  görsellerde göstermeye başladı. Bunu başarmak için  Ürün Şemasını kullanmanız gerekir. Resminizin alt etiketlerini açıklayıcı tuttuğunuzdan emin olun - resim hakkında ne anlatıyor? Resimle bağlantısı olmayan resimlerde agresif bir şekilde anahtar kelimeler kullanmaya çalışmayın.

6. Rakiplerden Daha İyi Olun

Herkes rakiplerinden daha iyi içerik yazmaktan bahsediyor ama ne yazacaklarını bilmiyorlar.

Yapılacak bazı şeyler:

  • Okuyucunun kullanabileceği daha net ve gerçeklerle daha fazla kelime yazın. 
  • Eldeki konuyla ilgili soruları yanıtlayın. İnsanlar ne bilmek istiyor? Bilmek istedikleri ikinci, üçüncü ve dördüncü şey nedir? Soruları cevapla.
  • Daha kaliteli resimler ve videolar gösterin (optimize edin).
  • Daha iyi araştırma verileri sağlayın.
  • İçeriği taranabilir hale getirin - her başlık yardımcı olmalıdır.
  • Sayfa hızı, görüntüler ve bilgilerle ziyaretçileri büyüleyin.
  • Bu sayfaya site içi ve site dışı geri bağlantılar oluşturun.

7. Resimlerin, Videoların ve GIF'lerin Kullanımı

En sevdiğiniz web sitelerini düşündünüz mü? Yüksek kaliteli ve benzersiz görseller kullanıyor olmaları gerektiğini biliyorum. İnsanlar metinden resimlere ve videolara geçiyor. Gelecek videoda. Videolar, 2022 yılına kadar tüm internet trafiğinin %82'sini oluşturacak. Özel videolar ve resimler oluşturmanıza yardımcı olacak birçok uygun fiyatlı araç var. 

Kültürünüze ve normlarınıza uyan görüntüleri kullandığınızdan emin olun. 

8. Dahili Bağlantı

Dahili bağlantının anahtar kelime sıralamanızı iyileştirme gücüne sahip olduğunu biliyor musunuz? Dahili Bağlantı ile Anahtar Kelime Sıralamalarını Nasıl İyileştireceğinizi okuyarak  bunu nasıl yapacağınızı öğrenin . Neden acaba? Bunun nedeni, PageRank'in bir sayfadan diğerine akmasıdır. 

9. Malzemeleri Birleştirin

Herhangi bir yemeği yapmak için her şeyi birleştirmelisiniz ve her şey mükemmel olmalıdır. Bir hata, korkunç bir tatma yemeğine yol açabilir. Optimizasyon ile aynı senaryo. Google NLP aracını en son Sayfada standardı ile kullanmazsanız, sonuçları alamayabilirsiniz.

En iyi içerik yapay değil, doğal bir anlam veren içeriktir.

Her cümle, kullanıcılara ve Google'a değer sağlamalıdır. Sadece laf olsun diye yazıyorsanız ve değersiz 3000 kelime yazmak istiyorsanız, içeriğinizin başarılı olma olasılığı daha düşüktür.

Son düşünceler

Google Natural Language aracı, Google'ın derecelendirdiği içerik oluşturmak için inanılmaz derecede kullanışlıdır. Çünkü Google'ın ilgili sorgular için içeriği sıralamak için kullandığı teknolojilerden biridir.

Üstelik kategoriler bölümü ile Google için herhangi bir içerik yazarken kendinizi daha güvende hissedeceksiniz.

Google NLP API Aracı, içeriğinizi bir sonraki seviyeye taşımanıza yardımcı olan güçlü bir araçtır. Metinlerinizi analiz ederek dilbilgisi hatalarını düzeltir, anlamı güçlendirir ve etkileyici bir deneyim sunmanızı sağlar. SEO odaklı içerikler oluşturmanıza yardımcı olurken aynı zamanda metninizi daha çekici hale getirir. Google NLP API, hızlı ve doğru metin analizi sağlayarak içeriğinizi daha verimli bir şekilde geliştirmenizi kolaylaştırır.

Kaynak: https://www.semrush.com/blog/optimize-your-content-with-google-nlp-api/