Kayseri Prodüksiyon
Ne üretirsem satarım düşüncesinden, ne satarsam üretmeliyim, ürünümü en karlı nasıl satarım gibi aşamalara gelen üreticiler şimdi karlı satış arayışının çeşitli basamaklarını tırmanıyor. Satışı artıran unsurlardan biri olan tanıtım da her geçen gün çok büyük önem arz etmektedir. Çeşitli tanıtım basamaklarında gelinen nokta ise ‘tanıtım filmi çekimi için gereken neyse yapılmalı’ seviyesinde kendine yer buldu.
Satışta Son Nokta, “Tanıtım Filmi Çekimi İçin Gereken Neyse Yapılmalı”
Satış yapabilmek için, satış işlemine başlamak için piyasanın ihtiyaçlarını öğrendikten sonra ürünü anlatmak, tanıtmak, göstermek ve ardından satış yapmak gerekmez mi? Bunun için anlatmak, tanıtmak ve göstermek kısmı reklam filmi, prodüksiyon reklam, ürün tanıtım video çekimi, fabrika tanıtım, kurumsal tanıtım, tanıtım filmi çekimi gibi ihtiyaçları doğurmaktadır.
Bu çağda dijital alemde ve sosyal medyada kendinizi, markanızı, ürün ve hizmetinizi tanıtarak, kalıcı bir alışveriş hareketini başlatabilirsiniz. Pazarlamanın ve tanıtım yöntemi ile satışları artırdığınız gibi daha karlı mecralara açılabilirsiniz. İşte bu tanıtım yöntemi dijital alemin içinde çevrimiçi olan müşterilere ve çeşitli kanallara yönelik reklam filmi ve tanıtım filmi çekimi işlerini ön plana çıkarmaktadır.
Çünkü; alıcıların %75’i sizi, markanızı, ürün ve hizmetlerinizi dijital alemdeki reklam filmi, kurumsal tanıtım, fabrika tanıtım sayesinde görüp, araştırıp, tanıyıp satın alma kararı veriyor.
Rakiplerinizin %80’i sosyal medyaki reklam filmi, kurumsal tanıtım, fabrika tanıtım sizin göz ardı ettiğiniz müşteriler topluyor.
Demek ki neymiş, reklam çekimi, kurumsal tanıtım, fabrika tanıtım satışları artıran, yeni müşteri kazandıran, satışları daha karlı boyutlara taşıyan yeni aktörlermiş.
Firmanızın, markanızın, ürün ve hizmetlerinizin tanınırlığını, bilinirliğini, artırmak, yeni müşteriler, pazarlar, alanlar bulmaya yönelik yapılan anlatım videoları reklam filmi veya içeriğine göre tanıtım filmi olarak tanımlanmaktadır.
Son derece fonksiyonel ve önemli görevler üstlenen reklam çekimi veya tanıtım filmi de stratejik, titiz, tutarlı, disiplinli ve donanımlı bir süreç içermektedir.
Reklam filmi, kurumsal tanıtım filmi, fabrika tanıtım filmi veya tanıtım filmi çekimi gerçekleştirilecek süreç için uygulanabilir bir stratejik planla başlamalıdır.
Her işe başlamadan önce yapılması gereken planlama; Reklam filmi, kurumsal tanıtım filmi, fabrika tanıtım filmi için en ince ayrıntılarına kadar düşünülmüş ve hesaplanarak atılan ilk adım olacaktır.
Reklam filmi, kurumsal tanıtım filmi, fabrika tanıtım filmi veya tanıtım filmi çekimi Planlama aşamasında satış, pazarlama, reklam, halkla ilişkiler ve tutundurma yöntemlerine göre sonradan vazgeçemeyeceğiniz önemli kararlar vermek durumundasınız.
Bu basamakların ilki firmanızın, markanızın, ürün ve hizmetinizin hedef kitlesinin belirlenmesidir. Reklam çekimi, kurumsal tanıtım filmi, fabrika tanıtım filmi ile hedef kitlenizin dikkatini çekecek, onları etkileyecek, ilgi uyandıracak ve satın alma konusunda harekete geçirecek adımlar atmalısınız.
Bu amaçla firmanız, markanız, ürün ve hizmetleriniz için büyük anlamı olan hedef kitlenin; istek, beklenti, ihtiyaç ve problemlerine cevap vermek gerekir. Hedef kitlenizin beklentilerini daha iyi anlamak için onların demografik özelliklerini, yaş grubu, eğitim, cinsiyet, yaşadıkları şehir ve bölge açısından değerlendirmek önemlidir Bu nitelikte Reklam filmi, kurumsal tanıtım filmi, fabrika tanıtım filmi yapmak tabii ki başladığınız işin amacına ulaşmasında daha etkili olacaktır.
Çekim işlemlerine başlamadan önce hazırlığını yaptığınız Reklam çekimi, kurumsal tanıtım filmi için amacınızı net olarak belirlemeniz gerekir. Belirlediğiniz amacınıza göre firmanızın, markanızın, ürün ve hizmetlerinizin girdiği bu yoldaki mesajını açık ve anlaşılır biçimde vermelisiniz.
Reklam filmi, kurumsal tanıtım filmi, ve tanıtım filmi çekimi içinde vereceğiniz mesajı belirledikten sonra bu mesajı hedef kitlenize, mevcut ve potansiyel müşterilerinize hangi kanalları kullanarak ileteceğinizi kararlaştırmalısınız. Bu noktada sosyal medya kanallarını geleneksel radyo, tv, gazete kanallarının gerisine bırakmayın.
Titiz, tutarlı ve disiplinli bir biçimde bütün aşamaları özenle hazırlanan Reklam filmi, kurumsal tanıtım filmi, ve tanıtım filmi çekimi firmanıza, markanıza, ürün ve hizmetlerinize her alanda ve kanalda prestij, tanınırlık, yeni müşteri, artan satış ve arzu edilen kar kazandıracaktır.
İlmek ilmek dokunan bir dantel gibi amaçtan, hedeften ve yörüngeden en küçük sapma reklam filmi ve tanıtım filmi çekimi sonucunda sizi hiç istemediğiniz, beklemediğiniz bambaşka bir noktaya götürecektir. Bu nedenle firmanız, markanız, ürün ve hizmetleriniz konusunda pek çok kişi de oluşacak ilk izlenimin de sunulacak tanıtım filmiyle şekillenecektir. Dolayısıyla bu çalışmaları uzmanlarla yapmanız size büyük fayda sağlayacaktır.
Reklam filmi ve tanıtım filmi çekimi çalışmalarında firma, marka, ürün ve hizmeti videoya yerleştirmek, seslendirme firma temsilcisinin açıklaması, firma, marka, ürün ve hizmetin tanıtımının seslendirilmesi ve aktörlerle tanıtımı, görüntü ve seslendirmesi yer alacaktır.
Reklam çekimi ve tanıtım filmi çekimi için her aşamanın içinde yer alacak adımların şeklini, yönünü, sesini, metnini, görüntüsünü, süresini, yayın zamanını, yerini, kanallarını bütçeniz belirleyecektir. Bu konuda son kararı cebiniz, cüzdanınız yani kasanız verecek.
Reklam çekimi ve tanıtım filmi çekimi ile ilgili bütün çalışmaları yapacağınızı düşünüyorsanız, hiç kimse size ‘hayır sen yapamazsın’ demez. Fakat bazı noktalarda tasarruf sağlayacağınızı düşünürken hiç ummadığınız yerden hiç hesap etmediğiniz aklınıza bile gelmemiş harcamalarla karşılaşırsınız. Her an yol ortasında kalabilirsiniz, yardım için el salladığınız araçlarda sizin için durmaz.
Her işin püf noktaları, ustaları, uzmanları ve üstatları vardır. Siz Reklam çekimi ve tanıtım filmi çekimi için bu saydıklarımızdan biri değilseniz, harcadığınız; para, emek, zaman israf olabilir. Diyelim ki en son noktaya kadar getirdiniz: Ortaya çıkan sonucun kalitesini ve ne getireceğini asla bilemezsiniz! Bu nedenle bir maceraya atılmayın, macera arzunuzu hobilerinizde deneyin.
Uzmanından almadığınız, ustasına yaptırmadığınız bir işi daha uygun maliyetle sonuçlandırmanız genellikle mümkün olmaz. Kimsenin sizin ürün ve hizmetinizi sizin kadar iyi yapamayacağı gibi siz de kamerayı kullansanız, ışık var, seslendirmeyi yapsanız senaryo olmaz. Aktörlüğünü siz yapsanız ışık veremezsiniz, yönetmenliğini yapsanız reji kullanamaz mixer başında kalırsınız.
Reklam filmi ve tanıtım filmi çekimi için uzmanlarla çalışırsanız kaliteden emin olur beklentilerinizi en az % 80 karşılarsınız. Emek, zaman ve para kaybetmezsiniz. İnsanlar görüntü kalitesi ve estetiği yüksek olan firma, marka, ürün ve hizmet hakkında olumlu kanaat eğilimindedir.
Ekipman eksikliği, ekipman tercihindeki hatalar; yanlış; kamera, aydınlatma, mikrofon, seslendirme, arka plan ve makyaj; Reklam filmi ve tanıtım filmi çekimi kalitesini olumsuz etkiler. Burada; kamera gövdeleri, lensleri, ışık çeşitleri, renk tercihi, mikrofonlar, kullanılan bilgisayar programları, monitör, tripod bile özel görevlere sahiptir. Kullanılan ekipmanların tür, cins, nitelik ve niceliğindeki zenginliği çalışmaları hızlandırır, kolaylaştırır, hata oranını minimuma indirir.
Kullanılan çekim ekipmanları genel olarak aynı olmakla birlikte; tekniği, kurgusu, montajı, kapsamı, içeriği, senaryosu ve ana teması Reklam filmi ve tanıtım filmi çekimi için çeşitli başlıklara ayrılır.
Şimdi buraya kadar anlattıklarımızı biraz toparlayalım mı?
Günümüzde sürekli değişen medya ortamıyla, firmanızı, markanızı, ürün ve hizmetlerinizi tanıtma söz konusu olduğnda projenin bir adım önünde olmak önemlidir. Firmanızı, markanızı, ürün ve hizmetlerinizi pazarlamanın ve reklamını yapmanın birkaç farklı yolu vardır. Bunu belirlemek için de iyi bir stratejiye ihtiyacınız olacak.
Firmanızın, markanızın, ürün ve hizmetlerinizin fark edilmesine gerçekten yardımcı olabilecek doğru bir pazarlama uygulaması, bir reklam filmi veya tanıtım filmi çekimi yapmaktır. Video, genellikle geleneksel pazarlama yöntemlerinden değişiktir.
Bu nedenle hazırlayacağınız video içeriği, firmanızın, markanızın, ürün ve hizmetlerinizin çevrimiçi olarak fark edilmesinin en iyi metotlarından biridir. İster sosyal medya kanallarınız, ister haber bülteniniz veya web siteniz için bir şeyler yapacak olsanız da video içeriği dikkat çekmek için etkili bir yoldur.
Reklam filmi ve tanıtım marka imajınızı geliştirir, dikkatleri ürün ve hizmetlerinize yöneltir. Ayrıca, insanların firmanız, markanız, ürün ve hizmetleriniz hakkında fikir edinmelerine yardımcı olabilir, daha bilgilendirici incelemeler yapmaya teşvik edebilir. Bu kişilerin gerçek referans olması, firmanızın, markanızın, ürün ve hizmetlerinizin itibarını arttırmanın kestirme bir yolu olabilir.
Reklam filmi ve tanıtım çekimi etkili bir pazarlama aracı olabilmenin yanında hazırlanması zor ve pahalı olabilir. Fakat net bir strateji ve sürecinin olması önemlidir.
Reklam filmi ve tanıtım filmi için izleyicilerin sınırlı dikkat süreleri, internetin bir yan etkisidir. Yani birinin dikkatini çektiğinizde, bu zamanı en iyi şekilde değerlendirmeniz gerekmektedir. Hedefiniz ve mesajınız açık ve net olmazsa izleyenleriniz hızla ilgisini kaybedebilir.
Reklam filmi ve tanıtım bir ana amaca sahip olmalıdır. Bu amaç; yeni bir ürünü sunmak, mevcut hizmetleriniz için özel bir teklifin tanıtımını yapmak, satışı artırmak ya da firmanıza, markanıza, ürün ve hizmetlerinize yarar sağlayacak başka bir konu hakkında olabilir. Birden fazla hedefiniz varsa, her biri için ayrı reklam filmi hazırlamak çok doğru olur.
Reklam filmi ve tanıtım filmi çekimi için süreci başlatmadan, bir beyin fırtınası yapmanız gerekir:
Şu soruları sorun ve cevaplarını göz önünde bulundurun:
Reklam filmi ve tanıtım filmi içeriğinde; neler olacak, gerçek bir reklam filmi mi yoksa bir animasyon mu olacak, reklam filmi içeriğinde kimler yer alacak, reklam filmi ve tanıtım filmi ne kadar sürecek, reklam filmi ve tanıtım filmi nerede yapılacak, bu proje için bütçeniz ne kadar? Tanıtımın rotası, nemli oranda bu projenin amacına bağlı kalacaktır.
Kurumsal tanıtım filmi ve fabrika tanıtım filmi
Kurumunuzu, işletmenizi veya fabrikanızı gerektiği gibi anlatacak, aktaracak kadar kendine güvenen bir senaryo yazamayacaksanız, bu işi yine bir uzmana bırakmanızda herkes açısından önemli yararlar olacaktır. Konusunda uzman bir yazarla çalışmak size hem çok ciddi miktarda zaman kazandıracak hem de mesajınızı doğru bir biçimde istediğiniz şekilde, hedeflediğiniz kitlelerle iletmenizi sağlayacaktır.
Unutulması Gereken Önemli Bir Ayrıntı, Reklam Filmi Süre Uzunluğudur
Senaryo yazılırken unutulması gereken önemli bir ayrıntı, reklam filmi süre uzunluğunun ne kadar olacağıdır. Bu ayrıntıyı, beyin fırtınası yaparken de dikkate almalısınız. Çünkü senaryo yazılırken reklam filmi uzunluğunu sürekli olarak hatırlatmak gerekir. Bu, filminiz için belirlediğiniz süre sınırı içinde kalmanızı sağlar.
Senaryo Ve Film Süresi Planlaması Ve Ayarlaması Tam Yerinde Olmalıdır
Şimdi şöyle bir can alıcı nokta da senaryonun çok uzun sürmesine izin verirseniz halinde, izleyenlerin dikkatini kaybetme riskiyle karşılaşırsınız. Başka bir açıdan da, senaryoyu kısalttığınızda da mesajınızın etkisini ve filmin ana temasını ve odağını kaçırma riskiyle karşılaşırsınız. Bu nedenle planlama ve ayarlama tam yerinde olmalıdır.
Yeni Unsurlar Eklerken Bütçeye Uygun Hareket Edin
Aynı şekilde tanıtım film prodüksiyon için yeni unsurlar eklerken bütçeye uygun ve uyumlu olarak hareket etmeye gayret edin. Bütçeye sadık kalmak projeniz ilerledikçe çok fazla değişiklik yapmama konusunda size sınır koyar. Senaryonun dile ve ifade tarzı herkesin kolayca anlayabileceği şekilde biçimlendirilmelidir.
Senaryoyu Storyboard'a Dönüştürmek İnanılmaz Derecede Yardımcı Olabilir
Senaryonuzu tamamladıktan sonra, şimdi bunu bir storyboard'a dönüştürmek inanılmaz derecede yardımcı olabilir. Projenin belirlenmesinden sonra hikayeyi resimlemek ve senaryoyu, çekim planlarını oluşturmak olarak tanımlanan storyboard'un çizim veya grafik olarak profesyonelce olmaması önemli değildir. Fakat sahneyi net olarak anlatmalıdır.
Storyboard ile amaç sahnenin nasıl çekileceğini göstermektir. Kamera açısını, kamera ve oyuncuların hareketlerini ve konumunu kritik sahnelerin seri halindeki tasarımıdır.
Teknoloji Harikası Bir Filmin Her Karesi Planlanır, Çizilir, Storyboard'u Hazırlanır
Ünlü filmlerin hikaye akışını, sahnedeki yerleri belirleyen storyboard'u vardır. Teknoloji harikası bir filmin her karesi planlanır, çizilir, storyboard'u hazırlanır. Senaryonun görsel bir versiyonudur, projeyi gerçekten hayata geçirebilir. Bir storyboardla vizyonunuzu projeye dahil olanlara anlatabilirsiniz. Sahneleri diyalogla eşleştirebilir ve videonuzun nasıl görüneceğine dair daha tutarlı bir fikir geliştirebilirsiniz.
Çekime başlamadan önce, film için ihtiyacınız olan tüm sahne ekipmanını ve diğer öğeleri tedarik etmeniz gerekiyor. Bütün bu hazırlıklar gerçek sahneler çekerken geçerlidir. Reklam filmi ve tanıtım çekimi bir animasyon filmi ile yapılacaksa bu malzemelere gerek duyulmayacaktır. Filminizi yapması için bir reklam ajansı ya da prodüksiyon firması ile çalışmaya karar verdiğinizde bu işlerin çoğunu sizin işiniz olmaktan çıkacaktır.
Orijinal Senaryodan Uzaklaşmamaya Çalışın, Senarist, Yönetmen ve Yapımcınızla Görüşün
Film çekimi devam ederken aklınıza yeni fikirler geldiğinde bunları filme dahil etmek isteyebilirsiniz. Ancak süreci karıştırmamak için orijinal senaryodan uzaklaşmamaya çalışın, senarist, yönetmen ve yapımcınızla görüş birliği sağlayın. Çok dahil olmak istediğinizde, her değişiklikte yapmak istediğiniz tanıtımı ve vermek istediğiniz mesajı hatta ana temayı bile bozarsınız.
Post Prodüksiyon Tamamlanması Zaman Alır, Müdahil Olmayın
Çekimler tamamladığında, çekilen filmler bir araya getirilir. Bu işlemlere post prodüksiyon adı verilir. Çalıştığınız yapım şirketi bu işleri gerçekleştirir. En kaliteli sonuçlar elde etmek için mutlaka bu işlemi yapım şirketine bırakarak çok müdahil olmayın. Çünkü post prodüksiyon işinin tamamlanması biraz zaman alır.
Reklam filmi veya tanıtım film çekimi tamamlandığında, artık film oluşturma işleminizi her kanalla paylaşabilirsiniz. Sosyal medya platformlarınızda yayınlayabilir, web sitenize ekleyebilir, mevcut müşterilerinizle doğrudan paylaşabilirsiniz. YouTube kanalı açarak da filminizi herkese sunmak, paylaşmak bu işin en güzel tarafıdır.
Reklam Filmi Çekimleri Bazen Yorucu Olsa Da Çoğu Zaman Eğlenceli ve İlgi Çekicidir.
Şöyle bir toparlarsak; reklam filmi ve tanıtım film çekimleri için öncelikli olarak bir toplantı düzenlenir. Reklamda oynayacak kişiler ve genel olarak ekip toplanır. Hedef kitle belirlenir. Hedef kitle belirlendikten sonra fikirler tartışılır. Mantığa daha çok hitap eden fikir proje haline getirilir.
Yazarlar bu fikir üzerine bir senaryo hazırlar. Çekim için belirlenen ekipler hangi açılardan çekim yapılacağını, en iyi pozları tartışır. Süreç reklamın vermek istediği mesaj, ana tema, oyunculuk ve arka plan üstüne kurulur.
Reklam Filmi Çekmek Herkes İçin Faydalıdır
Reklam filmi çekmek herkes için faydalıdır. Çünkü firmanın, markanın, ürün ve hizmetin; belli bir düşüncenin, hedef kitleye ulaşması sağlanır. Reklam filmi insanların ilgisini çekmekte ve merak uyandırmaktadır. Reklamcılık insanların yararına olacak her şeyi değiştirmeye bile odaklanabilir. Bu bile çekilmesi gerektiğini gösteren bir sebeptir.
Aklınızın Bir Köşesinde Bulunması, Kulağınızda Küpe Olması Gerekenler
Sizleri çok fazla sıkmadan küçük notlar haline getirdiğimiz tavsiyelerle; reklam filmi, reklam filmi çekimi, tanıtım çekimi, kurumsal tanıtım filmi, fabrika tanıtım filmi hazırlanması sırasında aklınızın bir köşesinde bulunması, kulağınızda küpe olması gerekenleri sıralıyoruz:
- Hazırlık, planlama, araştırma harika bir iş çıkarmanın en önemli adımlarıdır. İşe başlamadan önce filmin amacını tanımlamanız gerekir. Marka bilinirliğini artırmak mı istiyorsunuz, yeni bir ürün veya hizmet mi piyasaya sürüyorsunuz? Amacınız nedir, neden film çekmek istiyorsunuz? Bu sorulara vereceğiniz cevap yapacağınız işe odaklanmanızı sağlar.
- Firmanızı, markanızı kimler bilmeli, sunduğunuz ürün ve hizmetleri kim satın alacak, hakkınızda neyi bilmeliler, ürün ve hizmetinizle hangi problemi çözeceksiniz, ne tür kolaylıklar ve fırsatlar sunacaksınız?
- Hedef Kitlenizi tanıyın. Filmde hedef kitlenizi yansıtmak önemlidir. Potansiyel müşterilerinizi iyi tanıyın. Pazarlama taktiklerinde içerik muhteşem olmalıdır. Hedef kitlenizin ihtiyaçlarına ve ilgi alanlarına hitap edin. Onlara değerli içerik verin. Ürün ve hizmetiniz hakkındaki tartıştıkları noktaları özetleyin. İçeriğinizi izleyiciler için ilginç ve bilgilendirici tutmak faydalıdır. Ama kısa tutun. Sıkmayın, boğmayın bilgiye de aç bırakmayın. Çevrenizden haberdar olun.
- Bir hikayeniz olsun. Bununla başlayın, örneklerini internetten araştırın, ayrıntılarını not edin, kamera açılarını, müziklerini, hareket yönlerini iyi gözlemleyin. İnsanlar; yüzlere, seslere, hareketlere ve duygulara tepki veriyor, ona göre tercihler yapın.
- Tanıtım filmleri süresi genel itibarıyla 3 dakikadır. Çok sade ve etkili bir senaryo ile çok fazla bilgiyle hedef kitlenizi yormadan, ilgi çekici, doyurucu bilgi ve fikir veren kısa ve sevimli film çıkmasını istemelisiniz. Hedef kitlenizi odaklayacak, harekete geçirecek ve satın almalarını sağlayacak bir sonuç sağlamalısınız.
- Özgün, motive eden spontane görünümlü, düzenli, çekimleri sorunsuz, farklı açılara sahip, dijital çağa hitap eden, farklı konum çekimler, yakın çekimler, hikayeyi ilerleten, ilginç ve dinamik hale getiren bir tanıtım çekimi kesinlikle hayati önem taşır.
- Konum, reklam filmi tarzına uygun olmalı, sürekliliğini etkileyebilecek gün ışığını iyi kullanmalıdır.
- Storyboard çekim sırasında; emek, zaman, para ve enerji tasarruf sağlamanın pratik bir yöntemidir.
- İhtiyacınızdan fazla çekim yapın. Az malzemeden ziyade fazla malzemeye sahip olmak daha avantajlıdır. Çoğa çare bulursunuz ama az malzemeyle ortada kalabilirsiniz. Post prodüksiyonda fazla malzemeyi düzenleyebilirsiniz. Her çekimin en az 15 saniye uzunluğunda olmasını, her birinin de farklı varyasyon çekimlerini hedefleyin.
- Farklı çekimlerle, birden çok açı, çekim ve efektlerle hareket ederek denemeler yapın. Film düzenlemede, tam olarak istediğiniz gibi olmadığını düşünüyorsanız ve yeniden çekim yapacak bütçeniz de yoksa, boşlukları doldurmak için stok görüntüleri kullanırsınız.
- Reklam filmi, en sık paylaşılan bağlantılardır. Bilgi arayanlar, aradıklarını hızlı bir şekilde bulmak ister; bu nedenle, video görseller, bu kitleye en etkili ulaşımda sayfalarca uzun bir yazıdan daha pratik olabilir.(Biz de bu anlattıklarımızı bir film videosu ile anlatabilirdik! )
- Genel bir video çekebilir, onu da bölümlere ayırabilir, blog gönderileri veya sunum dosyalarına bölümler ekleşyebilirsiniz.
- Filmi depolamak için firmanız için YouTube kanalı kurun. Sosyal medya üzerinden paylaşın. Kartvizitlerinize, basılı materyallerinize bağlamak için QR kodları kullanın.
Tanıtım videosu fiyatları sizin istediklerinize göre değişecektir. Reklam filmi çeken ajanslar, sizin için tanıtım filmi teklifi verirler. Kayseri prodüksiyon işleri yapan, reklam filmi çeken ajanslar açısından çok zengindir. Otel tanıtım filmi çekimi
Haydi kolay gelsin…