Google'ın Bilgi Grafiği Başlangıç ​​Kılavuzu

Google'ın Bilgi Grafiği Başlangıç ​​Kılavuzu

Google, insanlık tarihindeki en büyük bilgi deposunu inşa ediyor ve bunu sizin yardımınızla yapıyor.

Wikipedia , CIA World Factbook  ve Freebase gibi yetkili sitelerin tümü, Google tarafından insanlar, olaylar, hayvanlar, olaylar, tarih ve diğer konular hakkında veri toplamak için kullanılan kaynaklardır.

Panda, Penguin, Pigeo ve Hummingbird dahil olmak üzere Google algoritma güncellemeleri , site sıralamalarınızı yok etmek için değil, Google'ın hedefini gerçekleştirmeye yardımcı olmak için tasarlanmıştır: insanların nerede olurlarsa olsunlar, arama motoru aracılığıyla kolayca erişebilecekleri bir bilgi veritabanı oluşturmak. .

Çoğu kişi, Google'ın AdWords PPC konusunda uzmanlaşmış bir reklamcılık şirketi olduğunu bilir. Ancak, Google bundan çok daha fazlasıdır.

Arama motoru öncelikle mümkün olan her şey hakkında veri toplamak ve arama yapan kişi hangi platformu kullanırsa kullansın hızlı ve kolay bir şekilde kullanılabilir kılmak için tasarlanmıştır.

Google Bilgi Grafiği'ne Başlarken

Google'ın amacı, kullanıcıların arama sorgularına mümkün olan en kısa sürede yanıt olarak doğru bilgileri sağlamaktır. 

Her Google algoritma güncellemesi, Google'ın misyon beyanına ulaşmasına yardımcı olmak için oluşturulmuştur.

Öyleyse Bilgi Grafiği tam olarak nedir? Google'ın daha doğru ve alakalı olan birbirine bağlı arama sonuçları oluşturmak için gerçekleri, insanları ve yerleri bir araya getirmenin sistematik yoludur.

Daha spesifik olarak, "bilgi grafiği", insanların World Wide Web'de sıklıkla aradığı anahtar sözcükler ve bu anahtar sözcüklerin ardındaki amaç hakkında halihazırda mevcut içeriğe dayalı olarak milyonlarca veri toplayan bir veritabanıdır. Bilgi grafiği ile kullanıcılar, şu ya da bu şekilde birbiriyle bağlantılı kişiler, olgular ve yerler hakkında bilgi alabilirler.

Öğrenmenizi kolaylaştırmak için Google'a gidin ve "bilgi grafiği nedir?" Yanıt tam orada görüntülenir ve Bilgi Grafiğinin yaptığı da budur.

Örnek olarak: Google'a gidin ve arama kutusuna "ünlü aktörler" yazın. En üstte görünen resim rulosu, Bilgi Grafiği sonucuna iyi bir örnektir.

Kendi kişisel bilgi tabanınızı genişletmenin yanı sıra, sitenize daha fazla arama trafiği çekmek için Bilgi Grafiği'nden yararlanabilirsiniz.

İhtiyacınız olan tek şey, nasıl daha iyi içerik oluşturacağınız ve Bilgi Grafiği paneli aracılığıyla hedef kitlenizle nasıl etkileşim kuracağınız hakkında bir fikir kıvılcımı. Ünlü sanatçılar ve girişimciler de dahil olmak üzere birçok insan bunu yapıyor. Sen de yapabilirsin.

Arama Sonuçları ve Bilgi Grafiği Arasındaki İlişki
HubSpot'a göre , web trafiğinin %80'i arama sorgularıyla başlar. Google'a göre, kullanıcıların aradığı bilgiler bir veri biçimidir. Google, bir dizi test aracılığıyla algoritmasını geliştirebilir ve arama sorgularını kullanıcıların amaçlarına daha yakın hale getirebilir.

Google, dinamik bir arama motorudur ve algoritması büyük ölçüde kullanıcı girişine dayanır. Bugünlerde bir arama yaparsanız, Google'ın anahtar kelimelerinizi meta açıklamasında kalın olarak yazdığını fark edeceksiniz.

Yukarıdaki ekran görüntüsündeki anahtar sözcükler, bazı arama terimleri eksik olsa bile kalın harflerle yazılmıştır. Google, esas olarak sayfanın kullanıcının aradığı şeyle alaka düzeyine bakar.

Bilgi Grafiği, Google'ın milyarlarca geniş web aramasından toplanan tüm verilerin alaka düzeyi açısından değerlendirildiği kendi veritabanıdır. Google, sitenizde tam olarak ne hakkında yazdığınızı anlamaya başladığında, size daha fazla trafik göndermeye ve sıralamanızı yükseltmeye başlar.

Google sürekli olarak veri odaklı şirketleri satın alıyor. Örneğin, 2014 yılında Google, İngiltere merkezli yapay zeka  şirketi DeepMind'i 400 milyon dolara satın aldı . Bu, onları geniş web kullanıcılarının nereden geldiklerini ve niyetlerine göre aramalarını nasıl yürüttüklerini belirlemede daha da iyi hale getirdi.

Bilgi Grafiği optimizasyonu , Google'ın web sayfanızın ne hakkında olduğunu anlamasına yardımcı olma sürecidir . Aramanın geleceği bu, Hummingbird'ün piyasaya sürülmesinden sonra ortaya çıkan bir gerçek.

HubSpot'a göre, tüm içerik pazarlama çabalarınızın %76'sı, kullanıcıların istediklerini hızlı ve kolay bir şekilde bulmalarına yardımcı olmaya odaklanmalıdır . Kullanıcı deneyimine daha fazla önem verin. Buna renk, düzen, düğmeler, konumlandırma, harekete geçirici mesajlar, içeriğinizin özü ve bilgi grafiği optimizasyonu (veya KGO) dahil olmak üzere arama dahildir.

Google'ın Bilgi Grafiği, kullanıcılara arama sonuçlarında hızlı ve kapsamlı bilgi sağlamak amacıyla geliştirilmiş bir özelliktir. Kullanıcıların arama sorgularına cevap olarak doğrudan yanıtlar sunarak, bilgiye daha kolay erişmelerini sağlar. Bilgi Grafiği, çeşitli kaynaklardan toplanan ve anlamlı bir şekilde düzenlenen verileri kullanıcılara sunar. Bu veriler, genel bilgiler, tanımlar, sonuçlar, istatistikler, resimler ve ilgili bağlantıları içerebilir. Bu özellik, kullanıcılara hızlı bir genel bakış sunarken, aynı zamanda ilgili kaynaklara yönlendirme yaparak daha fazla bilgi aramalarına olanak tanır.

Daha Fazlasını okumak için

https://neilpatel.com/blog/the-beginners-guide-to-the-googles-knowledge-graph/