Google Dokümanlar Nasıl Kullanılır ? Google Dokümanlar Nedir ?

PDF Backlink Nasıl Alınır ? PDF Backlink Nedir ?

Google Dokümanlar'ı kullanmak PDF üzerinden backlink alma yöntemlerinden bir tanesidir. Kapsamlı özellikleri ve eklentileri biraz bunaltıcı ve kafa karıştırıcı olabilir. Peki Google Dökümanlar Nasıl Kullanılır.

Google Dokümanlar nedir?
Google Dokümanlar'ı daha önce hiç duymadıysanız, işte bilmeniz gerekenler üzerine hızlandırılmış bir blog yazısı. Temel bilgileri gözden geçireceğiz ve sizi Google Dokümanlar'ın ne olduğu ve nasıl hemen başlayabileceğiniz konusunda bilgilendireceğiz.

Google Dokümanlar, Google tarafından Microsoft Office ile rekabet edebilmek için eksiksiz ofis paketinin (Google Drive) bir parçası olarak sunulan ücretsiz, web tabanlı bir kelime işlemcidir. Bulut tabanlı pakete dahil olan diğer ana hizmetler, E-Tablolar (Excel) ve Slaytlar'dır (Powerpoint).

Google Dokümanlar, tüm cihaz ve platformlarda kullanılabilir; tek ihtiyacınız olan bir internet bağlantısı ve bir web tarayıcısı (veya mobil olması durumunda ilgili uygulamalar). 

Google Dökümanlar Nasıl Kullanılır?

Google Dokümanlar'ı kullanmak, bir Google hesabına kaydolmanızı gerektirir. Bunu yapmak ücretsizdir ve hesabınız size Gmail, Google Haritalar ve YouTube'un yanı sıra tüm Drive paketine erişim sağlar.

Nasıl Belge Oluşturulur?

Bir Google hesabı oluşturmak için kayıt sayfasına gidin. Bilgilerinizi girin ve ekrandaki talimatları izleyin. Tebrikler! Artık bir Google hesabınız var. Halihazırda bir hesabınız varsa, normalde yaptığınız gibi giriş yapın.

Yeni bir belge oluşturmak için, ana Google Dokümanlar sayfasının sol üst tarafında bulunan, içinde çok renkli Ekleme işareti bulunan boş sayfaya tıklayın. Bu simgeyi bulamazsanız, görmek için yukarı kaydırın veya ekranınızın sağ alt köşesindeki çok renkli Artı İşareti simgesini tıklatmak için aşağı kaydırın. Bunu yaptığınızda, yukarıda belirtilen çok renkli ekleme işaretine sahip boş sayfa simgesi ekranınızın üst kısmında tekrar açılacaktır. Yeni bir belge açmak için buna tıklayın.

Drive'dan bir belge oluşturuyorsanız, Yeni'ye bastıktan sonra Google Dokümanlar'ı seçtiğinizde otomatik olarak boş bir belge oluşturulur. Google Dokümanlar'ın yanındaki küçük, sağa bakan oka tıklarsanız, sağlanan bir şablona dayalı olarak yeni bir doküman oluşturmayı bile seçebilirsiniz. Özgeçmişler, iş mektupları ve çeşitli üçüncü taraf şablonları dahil olmak üzere aralarından seçim yapabileceğiniz çeşitli şablonlar vardır. Hatta Yeni > Dosya Yükle'yi tıklayarak mevcut bir .doc veya .docx dosyasını Drive'ınıza yükleyebilirsiniz.

Bir belge oluşturduktan sonra çalışmaya başlayabilirsiniz. Belgenize bir başlık eklemek için sol üst köşedeki Adsız Belge'ye tıklayın. Ayrıca sayfanın üst kısmındaki Araç Çubuğu aracılığıyla yazı tipini, metin boyutunu ve çok daha fazlasını ayarlayabilirsiniz. Sayfanın üst kısmında başlığınızı veya menü çubuğunu göremiyorsanız, bu seçenekler gizlenmiş olabilir. Durum buysa, onları görüntülemek için sağ üst köşedeki aşağı bakan Ok'a tıklayın.

Belge Nasıl Paylaşılır?

Dokümanlarınızı diğer kişilerle paylaşmak için, paylaşmak istediğiniz dokümanın sağ üst köşesindeki mavi renkli Paylaş düğmesine tıklayın. Düğme, Google hesabınıza bir tane eklediğiniz varsayılarak resminiz ile çizgi film konuşma balonu gibi görünen Yorum Geçmişini Aç simgesi arasında sıkışacaktır. Ardından, açılan pencerede uygun e-posta adreslerini girip Bitti'yi tıklayarak diğer kullanıcıları davet edin.

Google Dokümanlar Kullanarak Backlink Nasıl Alınır ?

  • Dokümanlar, sayfalar veya slaytlar dosyalarını açabilirsiniz.
  • Bağlantınız istediğiniz yerdee tıklanabilir halde olabiir veya görünmek istemiyorsa vurgulanabilir.
  • Ekle'ye tıklayın. Bağlantı ifadesine tıklayın.
  • Herhangi bir metni "Metin" kutusunun altına yazarak bağlayabilirsiniz.

Bu şekilde Google Dokümanlar kullanarak PDF backlink almanın kısa bir yolunu görmüş oluyoruz.

Peki sadece Google Dokümanlar mı kullanabiliriz ?

Tabi kide tek kaynağımız Google Dokümanlar değil.

PDF ile Backlink Alabileceğiniz Diğer Sitelere Birkaç Örnek

Not:Yayınlarken görünme ayarını herkese açık(public) bir hale getirdiğinizden emin olun. Aksi takdirde index almayacaktır.

PDF backlink, bir PDF dosyası aracılığıyla bir web sitesine yönlendirme sağlayan bir backlink türüdür. Bu, PDF dosyasının içinde yer alan bir bağlantı sayesinde kullanıcıların web sitesine erişmesini sağlar. PDF backlinkleri, içerik pazarlaması stratejilerinin bir parçası olarak kullanılarak, web sitesinin trafiğini ve otoritesini artırmaya yardımcı olabilir. PDF dosyaları, e-kitaplar, beyaz kitaplar, sunumlar veya raporlar gibi değerli içeriklerle oluşturulabilir ve bu dosyaların paylaşılması veya dağıtılmasıyla backlinkler elde edilebilir. Bu şekilde, kullanıcılar PDF dosyasını indirip okurken, web sitenize yönlendirme sağlanarak organik trafiği artırabilir ve arama motorlarındaki sıralamanızı iyileştirebilirsiniz.